U trendu

Milojčić (DS): Izmenom zakona obezbediti ravnopravni tretman u medijima

Poslanik Demokratske stranke (DS) Radoslav Milojčić saopštio je danas da je podneo predlog za izmenu Zakona o javnom informisanju i medijima koji ima za cilj obezbedjivanje ravnopravnog tretmana za sve učesnike parlamentarnih i predsedničkih izbora. 

„(Aleksandar) Vučić godinama izbegava da izadje na duel sa predstavnicima opozicije, ali kako bi se razvijala parlamentarna demokratija u Srbiji, neophodna su televizijska sučeljavanja stavova i programa izmedju kandidata za predsednika i nosioce izbornih lista za parlamentarne izbor“, naveo je Milojčić u pisanoj izjavi. 

On je dodao da je neophodno ograničiti prisustvo izveštavanja o radu Vlade od dana raspisivanja izbora pa do zatvaranja biračkih mesta, kako ne bi došlo do zloupotreba javne funkcije i kako bi svi učesnici u izbornom procesu imali isti tretman u javnosti.

„Svedoci smo svakodnevne kampanje vladajuće stranke koja traje već pet godina, kao i neravnopravnom tretmanu opozicije i predstavnika vlasti u medijima kao i velikoj razlici u zastupljenosti na televizijama sa nacionalnom frekvencijom“, naveo je Milojičić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.