U trendu

Milovanović (DVT):Snažno ohrabrenje tužiteljkama Savović i Paunović, nadam se mnoštvu …

Izborni član Državnog veća tužilaca (DVT) Predrag Milovanović danas je „snažno podržao“ tužiteljke Bojanu Savović i Jasminu Paunović, smenjene u „predmetu EPS“, navodeći da to „dešavanje mora da se razreši u DVT“.

„Da hamletovski kažem, ima nešto trulo u Višem tužilaštvu u Beogradu. Može se zaključiti da tamo očito postoji neka vrsta zuluma“, rekao je Milovanović, za TV N1, pozivajući tužioce koji imaju problema da se jave DVT.

Kako je rekao, on će, kao član DVT, u slučaju Savović i Paunović, „iskoristiti sve mehanizme koje ima i postupiti iz svoje nadležnosti“.

Prema njegovim rečima, ima još slučajeva neke vrste šikaniranja prema tužiocima koje je sproveo predsednik tog tužilaštva Nenad Stefanović.

Milovanović, koji je široj javnosti poznat kao tužilac u slučaju paljenja kuće novinara Milana Jovanović, je istupanje dve tužiteljke nazvao „vapajem“ i „ohrabrenjem“ da se i drugi iz tužilaštva jave s takvim problemima pa to može postati i „mnoštvo“ glasova.

Prema njegovim rečima, u javnosti je „percepcija“ da su smenjene, dok bi kao pravnik rekao da su „elegantno sklonjenje“ i da je sa promenom godišnjeg rasporeda rada tužilaca urađena „zloupotreba i manipulacija“.

On je rekao da ustavnim amandmanima i novim tužilačkim zakonima, koji su nedavno usvojeni, tužioci dobijaju veću samostalnost u radu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.