U trendu

Ministar Krkobabić: Božić je prava prilika za solidarnost

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić, uputio je povodom Božića pravoslavnim vernicima, monaštvu, sveštenstvu i Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Porfiriju čestitku sa najiskrenijim porukama.

„Želim vam mir, dobro zdravlje i sveopšti boljitak! Neka Božić, praznik radjanja, ljubavi, tolerancije, nade i pomirenja u domove vernika donese slogu, medjusobno poštovanje i napredak, posebno vrednim domaćinima i u najudaljenijim selima Srbije“, naveo je ministar.

„Neka medjugeneracijska solidarnost ostane naš večiti imperativ. Visoki stepen socijalne odgovornosti nephodan je čin našeg svakodnevnog odnosa prema svim dobronamernim ljudima, naročito prema onima sa posebnim potrebama, osobama sa invaliditetom i svim socijalno ugroženim grupama“, istakao je Krkobabić.

Dodao je da je upravo dan Hristovog rodjenja prava prilika za ispoljavanje ljudske solidarnosti: mladih sa starijima, bogatih sa siromašnima, moćnih sa nemoćnima, ali i solidarnost onih iz gradova sa onima iz sela.

„Samo uz puno uzajamno poštovanje i razumevanje moći ćemo zajedno da savladamo i najveća iskušenja. Mir Božji, Hristos se rodi“, poručio je Milan Krkobabić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.