U trendu

Ministar odbrane razgovarao o vojnoj saradnji sa predstavnikom Kazahstana

Ministar odbrane Zoran Djordjević razgovarao je sa zamenikom ministra odbrambene i aerokosmičke industrije Kazahstana Armanom Ramazanovim o saradnji dve zemlje u oblasti odbrane, sa naglaskom na vojno-ekonomskoj i vojno-tehničkoj saradnji, saopšteno je danas.

Kako se navodi, oni su se saglasili da postoji prostor za unapredjenje odbrambene saradnje koja bi se mogla usmeriti na vazduhoplovnu tehniku, motorna vozila i komponente, municiju i eksplozive, optoelektroniku i remont i modernizaciju naoružanja i vojne opreme poreklom iz bivšeg Sovjetskog saveza.

Tokom sastanka bilo je reči i o mogućnostima za proizvodnju robe dvostruke namene, za odbranu i civilnu industriju, ali da bi se saradnja u oblasti odbrane institucionalizovala Djordjević je naglasio potrebu potpisivanja Sporazuma o saradnji u oblasti odbrane.

Ministar je obavestio Ramazanova da će pripadnici Vojske Srbije učestvovati kao posmatrači u vežbi „Neraskidivo bratstvo 2017“ u Kazahstanu u septembru, kao i da će učestvovati u vežbi koja se sprovodi radi suprotstavljanja krijumčarenju narkotika i ljudi, a koja je prvenstveno u nadležnosti Ministarstva unutrašnjih poslova.

Djordjević je, takodje, zahvalio Ramazanovu što Kazahstan podržava legitimne napore Srbije za odbranu suvereniteta i teritorijalnog integriteta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.