U trendu

Ministar odbrane u Londonu sa britanskim kolegom o bilateralnoj saradnji

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović, koji boravi u zvaničnoj poseti Velikoj Britaniji, razgovarao je danas sa britanskim kolegom Benom Volasom (Wallace) o bilateralnoj saradnji.

Kako je večeras saopštilo Ministarstvo odbrane Srbije, ministri su razgovarali „o saradnji dveju zemalja u oblasti odbrane i mogućnostima njenog daljeg unapredjenja“.

Volas je ukazao da je aranžman dva ministarstva, koji je potpisan tokom njegove posete Beogradu u junu prošle godine, još jedan pokazatelj obostrane spremnosti i opredeljenja za razvoj i konkretizaciju bilateralne vojne saradnje.

Ocenjujući vojnu saradnju kao veoma dobru, Volas je izrazio opredeljenost za povećanje zajedničkog učešća pripadnika britanske i srpske vojske u misijama UN, kao i za razvoj saradnje odbrambenih industrija.

Stefanović preneo je da je Srbija opredeljena da dve zemlje zajedničkim zalaganjima osnaže odnose u oblasti odbrane u obostranom interesu, a po uzoru na savezništvo predaka tokom dva svetska rata.

Srpski ministar je danas obišao Imperijalni ratni muzej u Londonu, a planirani su sastanci sa specijalnim izaslanikom vlade za Zapadni Balkan Stjuartom Pičom (Stuart Peach), dok će u parlamentu razgovarati sa predsedavajućim Komiteta za odbranu Elvudom Tobajasom (Ellwood Tobias) i predsedavajućim Parlamentarne grupe za Srbiju Donjeg doma Endrjuom Bridženom (Andrew Bridgen), navodi se u saopštenju.

Pored Stefanovića, u poseti borave pomoćnik ministra za materijalne resurse Nenad Miloradović, pomoćnik ministra za politiku odbrane Predrag Bandić i načelnik Uprave za obaveštajno-izvidjačke poslove Generalštaba Vojske Srbije brigadni general Miroljub Čupić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.