U trendu

Ministarka Begović: Srbija se kandiduje za domaćina Expo 2027 i spremna je da iznenadi svet

Beograd i Srbija su u Parizu predstavili kandidaturu za domaćina Međunarodne specijalizovane izložbe Expo 2027 i, kako je saopštilo Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, ostavila snažan utisak na publiku svojim inovativnim projektima.
Ova kandidatura Srbije zvanično je podneta u januaru 2022. godine, a simpozijum koji je održan u Parizu predstavio je predloženu temu Srbije „Igra(j) za čovečanstvo: sport i muzika za sve“ delegatima Međunarodnog biroa za izložbe.
Kako je navedno, pažnju je privukla prezentacija srpske ministarke nauke i tehnološkog razvoja i inovacija Jelene Begović, koja je istakla spremnost i opredeljenost Srbije da bude domaćin specijalizivane izložbe EXPO 2027.
Ministarka Begović je u svom govoru istakla značaj srpske inovativnosti i kreativnosti u oblasti tehnološkog razvoja, predstavivši niz inovativnih projekata iz različitih oblasti, poput BIO4, održive poljoprivrede, veštačke inteligencije i visoke tehnologije, u čiji razvoj Vlada Republike Srbije odlučno ulaže.
„Ljudi u Srbiji vole sve da učine dobrodošlim, tako da mi otvaramo i povezujemo sve četiri strane sveta, a Srbija nudi jedinstvenu ponudu izlagačima“, poručila je ministarka.
Ovogodišnji Expo 2023 u Parizu okupio je više od 190 zemalja, a Srbija se istakla kao lider u oblasti inovacija i tehnološkog razvoja u regionu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar