U trendu

Ministarka Mihajlović: Dajte šansu Srbiji

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da suština novog investicionog ciklusa koji pokreće Vlada jeste razvoj privrede i stvaranje uslova za bolji život.

Tokom posete Novoj Varoši ona je istakla da Vlada Srbije puno ulaže u našu zemlju da bi se bolje živelo i poručila mladima i svima koji razmišljaju da odu iz zemlje „da daju šansu Srbiji jer ona postaje bolje mesto za život“.

Mihajlovićeva je rekla da će u narednih par godina u infrastrukturu biti uloženo najmanje deset milijardi evra, da se završava Koridor 11, ali i počinje izgradnja više autoputeva.

„Počinjemo izgradnju autoputa Niš-Merdare-Priština, Moravskog i Fruškogorskog koridora, brze saobraćajnice Šabac-Loznica. Radimo intenzivno na rekonstrukciji železničkog saobraćaja u koji se nije ulagalo decenijama, što je posebno važno za naš kargo prevoz“, rekla je ministarka.

Kada je reč o ulaganju u vazdušni saobraćaj, Mihajlović je navela primer aerodroma u Nišu, koji je pre četiri godine imao 1.000 putnika, a na kraju ove, kako je rekla, biće ih 420.000.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.