U trendu

Ministarka Mihajlović: Žitelji sela Bukor taoci vlasti Šapca, jer glasaju za SNS

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije, Zorana Mihajlović je danas posetila selo Bukor, južno od Šapca, na poziv poslanika iz tog grada, jer meštani tog sela od 2012. čekaju da lokalna vlast završi put koji povezuje oko 2.000 ljudi u tom kraju sa Koceljevom i Beogradom.

„Nisam verovala da ovako nešto postoji – da danas u Srbiji imamo ljude kao što su meštani Bukora koji su taoci, zarobljenici neodgovorne vlasti u Šapcu samo zato što glasaju za Srpsku naprednu stranku i ne podržavaju političku opciju koja je na vlasti u tom gradu“, rekla je Mihajlovića tokom obilaska 4,5 kilometra puta izmedju sela Bukor koje ima 600 stanovnika i Donjeg Crniljeva, sa oko 1.000, tridesetak kilometara od Šapca.

Ona je rekla da za Vladu Srbije ne postoje gradjani prvog i drugog reda, ne postoje gradovi i sela prvog i drugog reda, piše u saopštenju Ministarstva gradjevinarstva.

„Vi ste gradjani Srbije, vi ste gradjani ove zemlje, kao i što je Dušan Petrović, kao što je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović. Kao što oni imaju asfalt i puteve kojima idu do svojih kuća, tako i vi treba da dobijete put da biste mogli normalno da živite“, rekla je Mihajlović i dodala da „opština ima para za taj put, ali da neće da ga napravi“.

Ona je najavila da će Putevi Srbije – iako to nije u njihovoj nadležnosti jer je put lokalni, završiti izgadnju, na šta meštani Bukora, Krivaje i drugih šabačkih sela čekaju pet godina.

„Izgradnja ovog puta košta oko 45 miliona dinara, Putevi Srbije će odmah krenuti sa izradom projektne dokumentacije, i nakon sprovodjenja tendera do jula bi mogli da počnu radovi, kako bi do kasne jeseni put konačno bio završen“, kazala je ministarka.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.