U trendu

Ministarka pravde: Srpski organi nisu i neće skrivati ubice

Ministarka pravde Nela Kuburović odbacila je danas navode iz Prištine da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić naredio ubistvo predsednika Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića i dodala da srpski organi „nisu i neće skrivati zločince i ubice, kao što to rade ovekovečeni zločinci OVK, poput Tačija, Haradinaja i Veseljija“.

Ona je u pisanoj izjavi navela da kosovski organi nijednu zamolnicu za dostavljanje informacija u vezi sa istragom protiv Milana Radoičića nisu dostavili Beogradu, iz čega se kako je ocenila, „vidi pravna i činjenična osnovanost njihovih optužbi“.

„Nema sumnje, u jednom su u pravu, a to je da sigurno postoji politička pozadina ubistva Olivera Ivanovića, jer da nije tako prištinski organi nikada ne bi odbili formiranje zajedničkog istražnog tima sa Tužilaštvom za organizovani kriminal u Beogradu, nikada ne bi odbili da proslede čaure sa mesta ubistva, a ne bi im trebalo i nekoliko meseci da proslede zapisnik sa uvidjaja“, navela je Kuburović.

Prethodno je kosovski ministar pravde Abdeljard Tahiri izjavio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovoran za davanje naloga za ubistvo predsednika Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Tahiri je na Fejsbuku napisao da „odbrana koju srpski predsednik daje glavnom osumnjičenom za ubistvo Ivanovića dovodi do zaključka da je Vučić naredio ubistvo“.

„Naši zahtevi srpskim vlastima za pravnu saradnju u slučaju Ivanović su zastali u trenutku kada su osnovane sumnje ukazale da je Milan Radoičić glavni osumnjičeni za smrtonosni atentat koji je državljanina i političara Republike Kosovo Olivera Ivanovića koštao života“, napisao je Tahiri.

Lider Gradjanske inicijative SDP Oliver Ivanović ubijen je ispred prostorija te stranke u severnom delu Kosovske Mitrovice 16. januara 2018. godine. Javnost i dalje nije obaveštena da li je postignut napredak u istrazi tog slučaja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar