U trendu

Ministarstvo naložilo poništavanje stečenog zvanja sinu rektora kragujevačkog univerziteta

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja naložilo je danas Fakultetu medicinskih nauka u Kragujevcu da zbog nepravilnosti poništi javnu ispravu i stečena nastavno-naučna zvanja studentu Aleksandru Aksentijeviću, sinu rektora Univerziteta u Kragujevcu Nebojši Aksentijeviću.

„Student Aleksandar Arsenijević upisan je na doktorske akademske studije u školskoj 2012/2013. Rok za prijavu na konkurs bio je 12. oktobar 2012. dok je u diplomi od 9. decembra 2012. Univerziteta u Kragujevcu Fakulteta medicinskih nauka navedeno da je imenovani stekao visoko obrazovanje i stručni naziv doktor medicine, završivši studije medicine 31. oktobra 2012, odnosno posle roka za prijavu na konkurs za upis doktorskih akademskih studija“, navodi se u dopisu Ministarstva upućenom Savetu Univerziteta u Kragujevcu.

Navodeći da je inspekcijski nadzor nad radom Fakulteta medicinskih nauka okončan polovinom januara, Ministarstvo prosvete je u dopisu preporučilo članovima Saveta da pokrenu postupak pred Etičkom komisijom kragujevačkog univerziteta protiv rektora Arsenijevića.

Članovima Saveta je ukazano na prvostepenu meru javnog objavljivanja preporuke za razrešenje s javne funkcije rektora Asenijevića koju je donela Agencija za borbu protiv korupcije, navedeno je u dopisu.

Ministar prosvete Mladen Šarčević zakazao je ranije danas sastanak s Arsenijevićem za sredu kako bi se utvrdila „kompletna i na činjenicama zasnovana istina o zakonitosti rada Univerziteta i Fakulteta medicinskih nauka“.

Mediji su proteklih dana pisali o Arsenijeviću kome je „pripisano“ bahato ponašanje, mahinacije, rodjačko zapošljavanje, da je „sredio“ sinu da doktorira i pre nego što je završio osnovne studije i zaposlio ga na Fakultetu medicinskih nauka, kao i da je Agencija za borbu protiv korupcije predložila njegovo razrešenje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.