Ministarstvo odbrane: Angažovanje na zaštiti predsednika sprovodi se po zakonu

Angažovanje pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na poslovima bezbednosne zaštite predsednika Srbije sprovodi se po zakonskim ovlašćenjima, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Povodom saopštenja Policijskog sindikata Srbije (PSS), koji je naveo da je iznenadjen odlukom predsednika Aleksandra Vučića da ukloni policijsko obezbedjenje i rasformira jedinicu od 80 ljudi koja je godinama obezbedjivala predsednike Srbije, Ministarstvo odbrane je navelo da će sa Vojskom Srbije i u budućnosti kao i do sada voditi računa o bezbednosti štićenih lica u skladu sa Zakonom o predsedniku Republike i Uredbi o odredjivanju poslova bezbednosne zaštite odredjenih lica i objekata.

„Sve drugo su netačna i zlonamerna tumačenja. Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo odbrane tesno saradjuju i saradjivaće po svim bezbednosnim pitanjima“, piše u saopštenju.

Predsednik PSS Veljko Mijailović izjavio je ranije danas da je malo reći da je Sindikat iznenadjen što je „kompletna jedinica od 80 ljudi, koja je godinama obezbedjivala predsednike Srbije preko noći bez reči rasformirana“ i upitao da li to znači da Vučić nema više poverenja u policiju, a da ima u novog ministra odbrane Aleksandra Vulin.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je ranije danas da su netačne i potpuno zlonamerne tvrdnje Policijskog sindikata Srbije da je početkom meseca rasformirano Odeljenje za obezbedjenje predsednika republike iz sastava Jedinice za obezbedjenje ličnosti i odredjenih objekata i da predsednik Srbije ima više poverenja u vojsku nego u policiju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.