U trendu

Ministarstvo odbrane: Kanale komunikacije koristimo za istinito i objektivno izveštavanje

Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da svoje kanale komunikacije koristi „za istinito, tačno, proaktivno i objektivno obaveštavanje javnosti“, odgovarajući na poziv Vojnog sindikata Srbije, koji je zatražio da se mediji tog resora ne koriste u „dnevno-političke svrhe, već u popularizaciju vojnog poziva“.

Kako se navodi u saopštenju, o angažovanju Ministarstva odbrane na promociji vojnog poziva, vojničkih vrlina i patriotizma, „pored hiljada medijskih objava, objavljenih knjiga, stručnih i popularnih časopisa, govore i brojne kampanje koje u redove Vojske dovode mlade ljude“.

„Ponosni smo na to što je i medijska promocija deo uspešnog procesa jačanja sistema odbrane koji, pored novog savremenog naoružanja dobija i nove pripadnike“, piše u saopštenju.

O načinu na koji Ministarstvo odbrane obaveštava javnost o aktivnostima Vojske Srbije, kako su naveli iz ministarstva, „najbolje govori činjenica da Vojska Srbije uživa najveće poverenje gradjana Srbije“.

Vojni sindikat Srbije pozvao je danas Ministarstvo odbrane da „umesto u dnevno-političke svrhe i samopromovisanja pojedinaca, pojedinih privatnih medija i političkih stranaka“, medije u sastavu tog resora upotrebi za popularizaciju vojnog poziva.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar