U trendu

Ministarstvo odbrane Srbije: Načelnik Generalštaba Vojske Srbije u Rimu i o bezbednosti u Kforui

Delegacije generalštabova Vojske Srbije i Oružanih snaga Italije su u Rimu razgovarali i o bezbednosnoj situaciji u regionu i svetu i angažovanju italijanskog kontingenta u sastavu Kfora (na Kosovu), saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Srbije.

Delegaciju Vojske Srbije predvodi načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović koji boravi u Italiji, na poziv načelnika Generalštaba italijanskih oružanih snaga Đuzepea Kava Dragonea, navodi se u saopštenju.

Na sastancima je razgovarano o dometima i perspektivama razvoja bilateralne vojne saradnje u širokom spektru oblasti, od zajedničkog učešća u mirovnim operacijama, preko obuke i vežbi, do vojnoobrazovne i vojnoekonomske saradnje Srbije i Italije.

U osvrtu na zajedničko učešće u mirovnoj operaciji u Libanu, gde od 2014. Vojska Srbije angažuje jedinicu ranga voda na obezbeđenju baze u kojoj je smešten italijanski kontingent mirovnih snaga UN, „izraženo je zadovoljstvo odličnom saradnjom srpskog i italijanskog kontingenta u misiji“.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije je tokom posete obišao Vrhovnu združenu operativnu komandu, Puk „Lansijeri di Montobelo“, Komandu obaveštajne brigade i Komandu za mrežne operacije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.