U trendu

Mirčić (SRS): Iza akcije kosovske policije stoji strana obaveštajna služba i Velika Britanija

Potpredsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Milorad Mirčić ocenio je danas da iza akcije kosovske specijalne policije stoji „strana obaveštajna služba“ i neke zemlje, poput Velike Britanije, „koje daju podršku teroristima“.

„Daju podršku teroristima kako bi se izborili za svoju samostalnost i izvršili još veći pritisak na Srbiju i rukovodstvo Srbije. Nije cilj samo da se izbore za samostalnost Kosova, već i da, ako mogu, unište Republiku Srpsku (RS)“, kazao je Mirčić na konferenciji za novinare u centrali SRS u Beogradu.

Mirčić je ocenio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ispravno postupio tako što je rekao da će Srbija punim kapacitetom stati iza srpkog naroda na Kosovu i u RS.

„Strane agenture se sve više aktiviraju, vidite kako ih interesuje slučaj (peticije za puštanje iz zatvora ubice premijera Zorana Djindjića) Zvezdana Jovanovića. Kada se puca na Srbe i kada se prebijaju, nisu tako revnosni da se oglase“, istakao je Mirčić.

Naglasio je da Srbija treba da stavi do znanja ambasadorima da „ne mogu tako da se ponašaju kada je u pitanju interes Srbije i njenog naroda“.

Mirčić je rekao da je najbitnije sačuvati Kosovo i Metohiju u okviru Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, jer Evropska unija, kako je ocenio, nije sposobna.

„Ovaj teroristički napad na goloruki srpski narod poslednja je opomena Srbima i rukovodstvu da će šiptarski teroristi u obliku specijalnih jedinica praviti ovakve i slične incidente“, dodao je on.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.