Mirjana Karanović: Moje prisustvo na protestu nije želala opozicija, a ne vlast

Glumica Mirjana Karanović izjavila je da na subotnjem protestu „Stop krvavim košuljama“ nije govorila zato što su joj organizatori rekli da ima grupa „koje neće doći na protest ukoliko ona na tamo bude govorila“ i da njeno prisustvo na protestu nisu želele stranke koje su „učestvovale u protestu, a ne vlast“.

Ona je za izdanje lista „Danas“ od utorka navela da je protest napustila, iako je bila najavljena kao jedna od govornica, kada je videla stranačke funkcionere.

Karanović je rekla da se ne seća da li su grupe za koje je rečeno da ne bi došle, predstavljale političke stranke, već da su joj „mladi ljudi koji su organizovali gradjanski protest protiv nasilja“ predočili da postoje grupe koje „prema njoj imaju otpor“.

„Rekla sam: ‘U redu, ako sam problem, neću doći’, a oni su uzvratili kako žele da dodjem, pa sam se na kraju složila i obećala da ću doći“, kazala je Karanović.

Ona je navela da joj je potom rečeno da su organizatori dobili informaciju „da postoje pretnje i da je opasno ukoliko (košarkaški trener Dušan Vujošević) i ona govore na skupu, odnosno da će „grupe“ izazvati incidente i da je jedan mladić iz organizacije, „iako mu nije bilo lako“, odlučio da oni ne govore.

Po njenim rečima, shvatila je da to ipak nije gradjanski skup jer je u drugom redu kolone videla stranačke funkcionere i političke grupe.

Ona je navela i da su „istovremeno počeli napadi na nju na društvenim mrežama“.

„Meni je sve ovo besmisleno. Besmisleno je da sam ja toliko važna nekim strankama i da sam politička opasnost“, kazala je Karanović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.