U trendu

Miščević: Fokusirati na rešavanju problema mladih kako bismo ih zadržali u našoj regiji

Zamenica generalne sekretarke Saveta za regionalnu saradnju (RCC) Tanja Miščević izjavila je danas u Sarajevu da je neophodno fokusirati se na pomaganje u rešavanju problema mladih, kako bismo ih zadržali u našoj regiji.

„Sretna sam što je RCC stavio u fokus mlade i rešavanje njihovih problema, naročito u pogledu razvoja karijere, kao i radna mesta kroz naš projekat ‘Omladinska laboratorija’ koji finansira Evropska unija (EU), a koji je pokrenut početkom ove godine, ali i kroz seriju drugih aktivnosti, uključujući našu podršku studentima, mladim filmotvorcima iz regije u okviru Sarajevo film festivala, već 4 godine zaredom“, rekla je Miščević, nekadašnja šefica Pregovaračkog tima za vodjenje pregovora o pristupanju Srbije EU.

Miščević je, sa još mlade rediteljke,  moderirala panel diskusiju Talents Sarajevo u okviru 26. Sarajevo film festivala (SFF), koji se odvija onalajn.

Kako je upozoreno tokom diskusije, pre pandemijske krize, mladoj osobi na Zapadnom Balkanu su trebale oko dve godine da pronadje prvi posao, a prema statističkim podacima, sada, tokom krize, jedna od šest mladih osoba u Evropi izgubila je posao, prenelo je Veće za regionalnu saradnju.

Na panelu su se okupili mladi filmotvorci iz regije i šire – učesnici SFF-ovog programa Talents Sarajevo i oni koji se takmiče za nagradu Srce Sarajeva za najbolji studentski film, koja je od samog početka, već četvrti put zaredom, pod pokroviteljstvom Veća za regionalnu saradnju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar