U trendu

Momirović: Najbolji ahitekti i inženjeri odlučivaće o izgledu stanica beogradskog metroa

Najbolji arhitekti i gradjevinski inženjeri u Srbiji će odlučivati o izgledu stanica beogradskog metroa, a gradjani o izgledu vozova, rekao je danas ministar gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

On je u Parizu razgovarao sa predstavnicima francuskih kompanija Alstom i Ežis koje su angažovane u izgradnji beogradskog metroa, kao i sa članovima Udruženja poslodavaca Francuske – MEDEF, prenela je vladina kancelarija za saradnju sa medijima.

Momirović je istakao da će njegovo ministarstvo pružiti svu neophodnu pomoć u realizaciji svakog dela projekta izgradnje beogradskog metroa, jednog od najkompleksnijih infrastrukturnih projekata u Srbiji i regionu.

„Neizmerno sam ponosan što sa našim francuskim partnerima započinjemo projekat ‘Beogradski metro’ i uveren da ćemo ga zajedničkim radom privesti kraju. Saradnja u oblasti saobraćaja sa kompanijama iz Francuska je izvanredna'“, rekao je Momirović na sastanku sa francuskim ministrom transporta Žano Baptistom Djebarijem.

Dodao je da je interes kompanija iz Francuske za investicije u Srbiji u stalnom porastu.

„Pred nama su nova velika ulaganja u infrastrukturu, a izdvajam interesovanje kompanije Suez Vinča za tretman otpadnih voda u Beogradu“, kazao je Momirović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.