MSP Srbije osudilo skidanje zastave Hrvatske sa rezidencije ambasadora Biščevića

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je danas da najoštrije osudjuje skidanje zastave Hrvatske sa rezidencije ambasadora Hidajeta Biščevića.

Ministarstvo na čijem je čelu Nikola Selaković izrazilo je nadu „da jedan nepromišljen i izolovani akt neće baciti senku na napore da odnosi Srbije i Hrvatske budu postavljeni na nove osnove kako bi u budućnosti bili neometano razvijani u duhu uzajamnog poverenja i saradnje“.

„Uvereni smo da će nadležni organi Srbije postupati sa ozbiljnošću i hitnošću koju ovakva situacija zahteva, a da će odgovorni za ovaj vandalski čin biti pronadjeni i adekvatno sankcionisani. Izražavamo žaljenje zbog neprijatnosti kojoj je bio izložen ambasador Hidajet Biščević, dokazani prijatelj Srbije i iskreni promoter unapredjenja odnosa naših dveju država i naroda“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da Srbija ostaje „dosledno privržena duhu“ srpskog naroda i tradicionalnom srpskom gostoljublju, sa željom da se svi predstavnici diplomatskog kora i svi stranci u osećaju u Srbiji kao kod svoje kuće.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.