MUP: Ispred RTS-a bili policajci i Vojna policija

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) oglasilo se povodom, kako kaže, neistinitih informacija o okupljanju ispred zgrade Radio-Televizije Srbije (RTS) u utorak uveče, kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio u TV-emisiji „Upitnik“.

Studenti iz udruženja „Jedan od pet miliona“ rekli su danas da su ispred Javnog servisa u utorak „neidentifikovani ljudi, koji su se predstavljali kao policija, onemogućavali gradjanima slobodno kretanje, a uniformisana policija nije reagovala“.

MUP je saopštio da su u utorak veče ispred RTS-a bili „policijski službenici zbog neprijavljenog i nezakonitog skupa koji je pretio da izazove narušavanje javnog reda i mira u većem obimu“.

MUP dodaje da je tu bio i „manji broj pripadnika Vojne policije koji su bili u neposrednom obezbedjenju predsednika Srbije“.

MUP je pozvao „sve političare u Srbiji da se uzdrže od napada na policijske službenike, koji su u utorak veče na miran i profesionalan način obavljali svoj posao, i da ubuduće poštuju zakon i okupljanja prijave nadležnim organima u skladu sa zakonom“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.