U trendu

MUP: Listići sa snimka su lažni

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je danas da je u saradnji sa tužilaštvom rasvetlilo poreklo snimka objavljenog na društvenim mrežama na kom se vidi ubacivanje u kutiju listića koji podsećaju na birački materijal i da je ustanovljeno da su listići lažni, a da se dogadjaj nije odigrao na biračkom mestu, već tri dana kasnije u privatnoj kući.

MUP je ustanovio da se ubacivanje listića odigralo u privatnoj kući M. P. (37) iz sela Lukare u blizini Novog Pazara 5. aprila 2017. godine, odnosno tri dana nakon održavanja izbora.

Kako se navodi, policija je uzela sve listiće i predala ih tužilaštvu i na tim listićima se ne nalazi bilo kakva vrsta zaštite koja postoji na originalnom biračkom materijalu.

„Listići koji podsećaju na birački materijal nisu originalni, jer nemaju žig niti druge zaštitne elemente, već su, kako je priznanjem svih saslušanih lica ustanovljeno, odštampani na kućnom štampaču M. P. i prema njegovim rečima služili su za šalu sa njegovim rodjacima i prijateljima“, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, snimak je sačinio E. P. (20) koristeći mobilni telefon M. P. koji ga je potom, po sopstvenom priznanju, lično postavio na društvene mreže i nekoliko minuta kasnije uklonio sa interneta, naveo je MUP.

„M. P. je u izjavi datoj policiji ukazao da je snimak nastao u njegovom domaćinstvu i da je to razlog što se na snimku vidi da je bos, odnosno da nema obuću“, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje i da je M. P. „po sopstvenom priznanju, pravio šale na račun premijera, pozivajući ga da ga zaposli u rudniku, iako u svojoj izjavi kaže da u okolini mesta gde živi ne postoji bilo kakav rudnik, M. P. je na jednom od listića dodao i redni broj 12 sa imenom svog rodjaka E. P. kako bi to iskoristio za šalu i podsećanje rodjaka da treba da ga zaposli“.

Materijal je predat tužilaštvu, koje treba da sprovede postupak na kvalifikaciji eventualnog krivičnog dela ili prekršaja koji je načinio M. P.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.