MUP odbacio tvrdnje o masovnom prisustvu policije u Guči

Ministarstvo unutrašnjih poslova odbacilo je danas kao „tendenciozne i zlonamerne“ tvrdnje predsednika Nove Srbije Velimira Ilića da je, zbog najavljene posete Saboru trubača u Guči predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, povećan broj policajaca na toj manifestaciji.

„Reč je o potpunim neistinama, jer je ove godine tokom Sabora trubača u Guči angažovano čak 272 policijska službenika manje nego 2016. godine. Kao i ranijih godina zbog velikog broja posetilaca koji dolaze na Dragačevski sabor trubača, MUP preduzima dodatne mere iz svoje nadležnosti kako bi se očuvao javni red i mir i osigurala puna bezbednost svih posetilaca i brojnih turista koji u velikom broju dolaze u Guču“, saopštio je MUP.

Ministarstvo je u saopštenju apelovalo na sve „da ne zloupotrebljavaju policiju u dnevnopolitičke svrhe i da to koriste zarad sticanja jeftinih poena, jer je osnovni zadatak pripadnika MUP-a očuvanje bezbednosti i sigurnosti građana na svim manifestacijama koje se održavaju u Srbiji“.

Velimir Ilić izjavio je danas da u Guči ima više policije nego posetilaca Sabora trubača jer je najavljeno da će predsednik Srbije Aleksandar Vučič možda posetiti Sabor. Ilić je ocenio da se nikada ranije nije tako nešto dogadjalo ni kada su u Guču na Sabor dolazili i neki raniji predsednici Vlade i države koji su slobodno šetali i pričali sa ljudima bez kordona policije.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike