MUP: Oštećenje na Ilićevom vozilu nastalo mehanički, prilikom kretanja

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je danas da je oštećenje na automobilu lidera Nove Srbije Velimira Ilića nastalao usled dejstva mehaničke sile prilikom kretnja vozila, naverovatnije usled naleganja automobila na čvrstu podlogu. 

„Veštačenjem je utvrdjeno da je tom prilikom došlo do nastanka inicijalnog oštećenja, koje se tokom perioda eksploatacije vozila, a usled naprezanja tog dela, proširilo na sadašnje stanje“, navodi se u izveštaju MUP-a i dodaje da je veštačenje Ilićeve Škode superb obavljena u ovlašćenom servisu u Čačku. 

Lider NS Velimir Ilić naveo je da mu je neko sabotirao automobil, odnosno da mu je presečena viljuška na prednjem točku, nakon što je najavio da će u javnost izneti podatke o navodnoj povezanosti ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa kriminalnim zemunskim klanom. 

On je rekao da mu je na semaforu otpao točak i da je u razgovoru sa majstorom zaključio da se to desilo jer je neko brusilicom isekao viljušku i dodao da je to jedino moglo da se dogodi kada mu je parking servis u Novom Sadu odneo automobil. 

MUP je dodao da je u više navrata pokušao da kontaktira Ilića, i direktno i preko advokata, kako bi ga obavestilo da može da preuzme svoje vozilo, ali da se on nije odazvao na te pozive.

„Zarad istinitog informisanja javnosti i odbacivanja netačnih tvrdnji Velimira Ilića da postoje svedoci koji kažu da njegov auto nije bio parkiran na mestu predvidjenom za invalide, Ministarstvo unutrašnjih poslova objavljuje i fotografiju vozila pre nego što je uklonjeno zbog nepropisnog parkiranja“, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.