U trendu

MUP traži od Jankovića da ne zloupotrebljava policiju

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije je večeras pozvalo Sašu Jankovića, kandidata na aprilskim predsedničkim izborima, da „prestane da zloupotrebljava policiju u političke svrhe i urušava njen ugled“.

Reagujući na saopštenje Jankovićevog advokatskog tima koji je zbog navodnih pretnji smrću tom kandidatu zatražio zaštitu nadležnih organa, MUP je naveo da je Janković „dobrodošao da bilo kada i bilo gde održi javni skup, uprkos tome što svesno krši Zakon o javnom okupljanju“.

„Uprkos tome što predsednički kandidat Saša Janković svesno krši Zakon o javnom okupljanju i pokušava da prijavi skup suprotno odredbama zakona, koje izmedju ostalog propisuju da se to mora učiniti najkasnije pet dana pre održavanja, MUP saopštava da je dobrodošao da bilo kada i bilo gde održi bilo koji javni skup“, piše u saopštenju.

Ranije je na sajtu Saše Jankovića objavljeno da je njegov advokatski tim pokrenuo pred nadležnim organima odgovarajuće postupke u cilju zaštite njegovog ličnog integriteta i lične bezbednosti.

„Očekujemo hitnu reakciju Ministarstva unutrašnjih poslova, tužilaštva i sudova kao organa Ustavom predvidjenih da štite gradjane Srbije i njihova prava, povodom neprimerenih napada, uključujući i direktne pretnje smrću Jankoviću“, naveo je Jankovićev advokat Miloš Marković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.