MUP treba da se izvini gradjanima jer ih je ostavio na cedilu

Foto: Beta

Zaštitnik gradjana Saša Janković ocenio je danas da Ministarstvo unutrašnjih poslova treba da se izvini gradjanima zbog toga što ih je „ostavilo na milost i nemilost ljudima pod fantomkama“ prilikom rušenja objekata u beogradskoj Savamali.

„Jedini ko ima razloga da se izvini jeste Ministarstvo unutrašnjih poslova  –  gradjanima, zbog toga što ih je 25. aprila od dva do četiri časa ujutro, u beogradskoj Savamali, mimo zakona i svoje dužnosti ostavilo na cedilu, na milost i nemilost ljudima pod fantomkama i bagerima“, navedeno je u Jankovićevom saopštenju povodom današnje konferencije za novinare premijera Aleksandra Vučića.

Zaštitnik gradjana podsetio je na zvanični izveštaj o nezakonitostima i nepravilnostima u radu policije te noći, koji je, kako je navedeno, dostavljen policiji i javnosti, u kome je svaka utvrdjena činjenica dokumentovana.

„Taj izveštaj prvo treba pročitati, a onda sprovesti preporuke koje sadrži, kako se dogadjaj iz izborne noći nikada ne bi ponovio. Sve drugo je skretanje pažnje sa tog dogadjaja od ogromnog javnog interesa i Zaštitnik gradjana u tom skretanju pažnje neće učestovati“, navedeno je u saopštenju.

Premijer Vučić rekao je danas da zaštitnik gradjana Saša Janković nije prisluškivan tokom postupka kontrole koji je sproveo zbog toga što su osobe u fantomkama rušile deo Savamale u centru Beograd.

„Tvrdim da nije prisluškivan. Ako nisam u pravu čitav bezbednosni sektor biće smenjen“, rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije i dodao da nije pročitao izveštaj zaštitnika gradjana o rušenju objekata u Savamali, jer kako je rekao, nije imao vremena.

Na pitanje novinara da li država stoji iza rušenja u Hercegovačkoj ulici, Vučić je rekao da je siguran da država ne stoji iza toga.

„Ako neko iz države stoji, on je kompletan idiot i treba da odgovara. Da je došao da ruši tokom belog dana to bi super“, rekao je Vučić.

(Beta)

Ostavite komentar

Ostavite komentar