N. Jovanović: Ne rušiti Savski most, izgraditi još jedan pored njega

Odbornička grupa Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda upozorila je gradsku vlast da ne uklanja Savski most, jer bi taj potez bio direktno na štetu vitalnih interesa Beograda i Beogradjana, izjavio je danas šef te odborničke grupe i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović.

„Bilo kakvo ‘izmeštanje’ mosta u park Ušće ili na Adu Ciganliju je sumanuta ideja, imajući u vidu da je reč o potpuno funkcionalnom mostu, preko kojeg se obavlja 13 odsto saobraćaja u prestonici i na kojem je obavljen kapitalni remont 2007. godine“, naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

Jovanović je dodao da bi uklanjanjem Savskog mosta vlast gurnula Beogradjane u tri godine saobraćajnog haosa, bez ijednog jedinog razloga.

„Beograd nema višak mostova, da bi jedan od njih gradska vlast pretvarala u kafiće i suvenirnice. Izjava zamenika gradonačelnika Gorana Vesića da je most potrebniji u parku nego na Savi, ući će u crnu antologiju Beograd“, istakao je Jovanović.

On je predložio da se tik uz Savski most izgradi još jedan, čime bi se, kako je istakao, dodatno olakšala veza izmedju novog i starog Beograda, bez prekida saobraćaja u bilo kom momentu, navedeno je u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.