U trendu

N1 u odgovoru premijerki Srbije: Plaćamo sve primenljive finansijske obaveze

Televizija N1, koja je deo medijske kompanije „Junajted grup“ (United Group), odbacila je današnje navode predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić koja je izjavila da je ta kompanija registrovana u Luksemburgu i da ne plaća porez u Srbiji.

„N1 posluje po svim pravilima novinarske profesije i svim primenjivim propisima i plaća sve primenjive finansijske obaveze. Radi u skladu sa najboljom evropskom praksom i saradjuje otvoreno sa svim relevantnim udruženjima i institucijama“, navodi se u odgovoru premijerki objavljenom na portalu N1.

Po saopštenju N1, kritičko izveštavanje „nije i ne sme biti razlog da budu targetirani svaki put kada postave pitanje koje se vlastima ne svidja“.

„Gradjani imaju pravo da budu obavešteni o svim temama od javnog interesa i mi to pravo poštujemo“, navodi se u saopštenju.

Tvrdeći da mediji Junajted grupe „svakodnevno vrše besprizorni pritisak“ za davanje preostale, pete nacionalne frekvencije, Brnabić je danas izjavila novinarima da je „Junajted grupa“ registrovana u Luksemburgu i da se u Srbiji „samo reemituju“.

„Istina je da je Junajted grupa registrovana u Luksemburgu, da to nisu srpski, već prekogranični mediji i da se oni samo reemituju u Srbiji i kao takvi ne plaćaju porez u Srbiji, kao ni nadoknadu udruženjima autora muzike, filmova i izdavačima za sadržaj koje koriste u proizvodnji programa“, rekla je premijerka.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.