U trendu

Na ponovljenom glasanju na biračkom mestu broj 5 u Preševu do 14.30 glasalo 33 odsto birača

U zgradi Skupštine opštine Preševo, na biračkom mestu broj 5 gde se danas ponavljaju vanredni lokalni izbori, glasanje teče bez problema, a do 14.30 časova glasalo je više od 500 birača, izjavio je predsednik Opštinske izborne komisije Zećirja Miftari.

Miftari je agenciji Beta kazao da je procenat izlaznosti oko 33 odsto upisanih birača na tom biračkom mestu.

„Za sada glasanje teče regularno i nije bilo nikakvih problema. Na tom biračkom mestu prisutni su osim članova biračkog odbora i članovi izborne komisije, s obzirom da se glasanje ponavlja samo na jednom biračkom mestu“, kazao je Miftari.

Izlaznost na biračkom mestu broj 5 danas je veća nego što je bila 24. decembra 2017. godine kada su prvi put održani prevremeni lokalni izbori u opštini Preševo, kada je do 14.00 časova na tom biračkom mestu glasalo oko 300 upisanih birača.

Ponovljeni izbori u Preševu održavaju se na biračkom mestu broj 5, na kome je upisano 1.443 birača, zato što je na tom biračkom mestu glasanje na dan izbora bilo prekinuto zbog nesuglasica medju članovima biračkog odbora.

Očekuje se da će Opštinska izborna komisija u Preševu u toku dana, nakon zatvaranja biračkog mesta, proglasiti konačne rezultate prevremenih lokalnih izbora na kojima je 24. decembra glasalo 49 odsto od upisanih od 38.860 birača.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.