U trendu

Na protestnom skupu Dveri, Zavetnici, Novi DSS i POKS zatražili Vučićevu ostavku

Protestni skup u centru Beograda završen je oko 21.00 bez incidenata, a zatraženo je od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da sutra na sastanku u Ohridu „u potpunosti odbaci“ evropski plan za Kosovo, ili da podnese ostavku.

Nekoliko hiljada ljudi na skupu koji su organizovale Dveri, Zavetnici, Nova Demokratska stranka Srbije i Pokret za obnovu kraljevine Srbije (POKS), ispred spomenika ruskom caru Nikolaju II Romanovu na svaki pomen Vučićevog imena skandirali su „izdaja“ i uzvikivali „Kosovo je Srbija“ i „Ne damo Kosovo“.

Na protestu je od Vučića zatraženo da podnese ostavku, jer je prihvatio francusko-nemački, odnosno evropski plan za Kosovo, „iako on znači kršenje Ustava Srbije i priznanje lažne države Kosovo“.

Skup je počeo u 18 sati ispred hrama Svetog Save, a njime je obeleženo i 19 godina od nasilja nad Srbima na Kosovu, kao i godišnjica NATO bombardovanja SR Jugoslavije i Srbije.

Okupljeni su uz zastave Srbije nosili i transparente „Kosovo nije na prodaju“, „Ne veleizdaji“, „Kosovo je Srbija“, „Srbija a ne EU“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar