U trendu

Nacionalna konferencija: Rani razvoj i roditeljstvo u Srbiji zajedno podržavaju Vlada, EU i UNICEF

Šef Delegacije EU u Srbiji Emanuele Žofre izjavio je danas da je podrška roditeljstvu i ranom razvoju dece obaveza i društva i države, kao i da EU u tom pogledu pomaže Srbiju finansiranjem izgradnje dečje bolnice „Tiršova 2“ u Beogradu.

Žofre je na konferenciji za novinare nakon Nacionalne konferencije o ranom razvoju i roditeljstvu rekao da će Evropska unija nastaviti da sufinansira projekte sa Vladom Srbije i UNICEF-om, „da deca u Srbiji imaju bolju budućnost“, naročito po pitanju zdravstvene zaštite.

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić je rekla da je stabilnost u razvoju tokom najranijih godina osnova za kasniji kvalitetan život čoveka, i najavila da će to ministarstvo u narednom periodu imati „čitav niz aktivnosti koje imaju za cilj podršku roditeljstvu“.

Direktorka kancelarije UNICEF-a u Srbiji Dejana Kostadinova je kazala da se problemi kao što su nasilje nad decom ili nasilje medju decom, mogu sprečiti ulaganjem u razvoj dece u najranijem uzrastu.

Dodala je da UNICEF saradjuje sa vlastima u Srbiji kroz davanje podrške u polovini okruga, koja je usmerena na „inovacije“ u pružanju podrške porodici i roditeljstvu.

Kostadinova je rekla i da je UNICEF podržao unapredjenje usluge primarne zdravstvene zaštite u petini opština u Srbiji, kao i da se na osnovu takvih primera može reći da je „Srbija svetao primer“ u svetu i regionu, po pitanju podrške roditeljstvu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar