U trendu

NADA: Crvene linije o kojima govori vlast laž koja treba da umiri javnost

Koalicija NADA ocenila je danas da su „crvene linije“ u razgovorima o Kosovu, koje pominju zvaničnici u Beogradu, „čista laž koja ima za cilj da umiri javnost i da narod lakše prihvati akt veleizdaje“.

U saopštenju koalicije koju čine Nova Demokratska stranka Srbije i Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS), navodi se da je specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak, juče „potvrdio da se Srbija obavezala da prihvati članstvo takozvane ‘Republike Kosovo’ u svim međunarodnim institucijama, koje uključuju i UN“.

„Jučerašnjom izjavom Miroslava Lajčaka razotkrivena je prevara a celokupna naša javnost dobila je potvrdu da je dogovor Kurtija, Vučića i posrednika iz EU i SAD bio da predsednik Srbije ne potpiše, a da Sporazum postane pravno obavezujući izjavom Žozepa Borelja, kako se i dogodilo“, stoji u saopštenju.

Ocenjuje se da je „jedini izlaz“ da predsednik Srbije podnese ostavku i da budu raspisani izbori na svim nivoima.

„Neka tada vladajuća većina ponudi građanima ovaj sramni sporazum kao deo svog programa, s obzirom da za ovakvu kapitulantsku politiku nisu dobili podršku“, naveli su iz koalicije NADA.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.