U trendu

NADA: Država da zaštiti radnike Fijata u Kragujevcu

Koalicija NADA zatražila je danas od Vlade Srbije da „zaštiti“ radnike Fijata u Kragujevcu i omogući im da nastave da rade u Srbiji.

Iz te koalicije su ocenili da je „skandalozno“ da se Srbija obavezala da Fijatu dodeli 48 miliona evra državne pomoći bez obaveze da ta kompanija zaposli nove radnike i da im pruži garancije da ne moraju da idu da rade u inostranstvu.

Ocenili su i da je politika državne pomoći stranim investitorima „loša“ i zatražili „hitno skidanje oznake tajnosti“ sa svih ugovora o stranim investicijama u Srbiji.

„Nismo protiv stranih investicija, ali razvoj i jačanje domaće privrede mora biti prioritet, a ne da država izdvaja 95 odsto subvencija strancima, a pet odsto domaćim privrednicima“, naveo je jedan od lidera koalicije NADA i predsednik frakcije Pokreta obnove Kraljevine Srbije, Vojislav Mihailović.

Kompanija Stelantis, s kojom je Vlada Srbije 28. aprila potpisala ugovor o proizvodnji električnih automobila u Kragujevcu, ponudila je radnicima „Fijat Krajsler automobila (FCA) Srbije“ da do 2024. godine, za kada je najavljen početak proizvodnje, predju u jednu od četiri fabrike te kompanije u Italiji, Nemačkoj, Poljskoj i Slovačkoj ili da dobrovoljno napuste firmu uz otpremninu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar