U trendu

NADA: Prioritet odbrana srpskih interesa svuda gde Srbi žive, kao i vojna i politička neutralnost

Koalicija NADA saopštila je danas da je njihov prioritet odbrana srpskih nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji, Republici Srpskoj i „svuda gde Srbi žive“, kao i princip vojne i političke neutralnosti.

Kako se navodi u saopštenju, jedan od lidera koalicije i predsednik Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) Vojislav Mihailović izjavio je na današnjem skupu u Novom Sadu da će prioritet biti i poštovanje obavezujućih pravnih dokumenata unutrašnjeg i medjunarodnog prava, odnosno Ustava Srbije, Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN i Dejtonskog sporazuma, čiji je Srbija garant i potpisnik.

„Imamo obavezu prema sporazumu da garantujemo za prava naših sunarodnika u susednim državama, ali naša obaveza je i bez toga da štitimo Srbe gde god da žive“, kazao je Mihailović.

Dekan Pravnog fakulteta u Novom Sadu i poslanik Demokratske stranke Srbije (DSS) u Skupštini Vojvodine Branislav Ristivojević izjavio je da je ta stranka pisala Ustav Srbije i uvela Kosovo i Metohiju u preambulu kao „neraskidivi deo Srbije“.

„Mi smo ga pisali, mi ćemo ga sutra i braniti ako se neko usudi taj deo da menja. Ko može bolje da brani Ustav Srbije sa pozicije predsednika, od (predsednika DSS i predsedničkog kandidata koalicije) Miloša Jovanovića, profesora Pravnog fakulteta, koji je to kandidat?“, upitao je Ristivojević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.