najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Nagrada Osvajanje slobode Danici Vučenić

Nagrada “Osvajanje slobode”, koja se dodeljuje ženama zaslužnim za afirmaciju demokratije, ljudskih prava i tolerancije u političkoj komunikaciji, svečano je dodeljena novinarki Danici Vučenić večeras u “Mikser Hausu”.

Vučenić, autorka emisije “Jedan na jedan” na Radio-televiziji Vojvodine koja je u martu napustila novinarstvo, izjavila je da ima utisak da je nagradu dobila za poraz, i da se smatra “poraženom novinarkom”.

“Ako profesionalni poraz mogu na bilo koji način da smestim u kontekst slobode, onda mogu da kažem da sam osvojila taman toliko slobode da sama odredim vreme svog odlaska”, kazala je ona, primajući nagradu od prošlogodišnje dobitnice i predsednice žirija, profesorke Danice Popović.

Nagradu je dodelio Fond Maja Mariščević-Tasić po jubilarni, petnaesti put, a žiri su činile ranije dobitnice, među kojima su Ružica Đinđić, Srbijanka Turajlić, novinarke Olja Bećković i Brankica Stanković.

Priznanje se tradicionalno dodeljuje 24. septembra, na dan kada su 2000. godine održani izbori na kojima je poražen tadašnji predsednik SR Jugoslavije Slobodan Milošević.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike