U trendu

Najavljuju izbore kad im vreme nije

Šef poslaničke grupe Demokratske stranke Borislav Stefanović rekao je da je čuo razne najave visokih funkcionera Srpske napredne stranke o održavanju lokalnih i pokrajinskih izbora 20. decembra, ali da je to njihova lična želja ili stav.

„Lične želje gospodina (Bratislava) Gašića ne bih komentarisao. Sa druge strane imamo zakon, ali u ovoj zemlji zakon je stepenica koja se lako preskoči“, kazao je Stefanović.

Predsednik Nove stranke i poslanik u Skupštini Srbije Zoran Živković kazao je da je ta stranka od 7. aprila u predizbornoj kampanji, da su otvorili izborne štabove po celoj Srbiji i da je on još tad rekao da će izbori biti krajem godine.

Predsednik Pokreta za preokret i nezavisni poslanik Janko Veselinović kazao je, novinarima u Skupštini, da je „zanimljivo“ da ministar odbrane najavljuje izbore, umesto da objasni kako se srušio helikopter i kako je poginulo sedmoro ljudi.

„Jedan stranački funkcioner najavljuje izbore mimo roka koji su zakonom propisani, što znači da oni nameravaju da postupe mimo važećih zakona ili da prime nelegalna sredstava na drugi način. Ukoliko to ne urade moraće da promene neki od sada važećih zakona, jer redovni lokalni izbori treba da se održe u martu“, kazao je Veselinović.

On je dodao da „Pokret za preokret“ neće priznati nijedne izbore na kojim se glasovi kupuju za novac, prisilom, ili „što se izbori kupuju za koncentrat“ i dodao da će predložiti da će krivično delo bude narušavanje izborne volje građana,  a da posledice snose oni koji napadaju građane, ali i njihovi stranački nalogodavci.

Ministar odbrane Bratislav Gašić ranije je rekao da će lokalni i pokrajinski izbori biti održani 20. decembra.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar