U trendu

'Napori da se poveća izvoz odbrambene industrije'

Ministar odbrane Srbije Zoran Djordjević izjavio je danas da njegovo ministarstvo „neprekidno ulaže napore“ da se fabrikama odbrambene industrije omogući veći izvoz.

„Prošle godine izvoz je iznosio 484 miliona dolara, a očekujemo da će ove godine biti oko 510 miliona dolara“, rekao je ministar i najavio da Vlada u ovoj godini predviđa investicije u namensku industriju što će doneti radna mesta, rast proizvodnje i povećanje izvoza, a „doprineće i tome da i naša vojska dobije neka sredstva u ovoj godini“, kazao je Djordjević.

Ministarstvo je saopštilo da su Djordjević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general LJubiša Diković u Nikincima prisustvovali generalnoj probi prikaza naoružanja i vojne opreme iz razvoja Vojnotehničkog instituta i privrednih društava iz grupacije Odbrambena industrije Srbije i Jugoimport SDPR.

„Izuzetno sam zadovoljan današnjim prikazom i gadjanjem. Mislim da će imati šta da se vidi na samoj vežbi, koja nas uskoro očekuje, i da će javnost biti ponosna“, rekao je ministar Djordjević.

Na današnjoj generalnoj probi su uz bojevo gadjanje prikazane mogućnosti naoružanja i vojne opreme domaće proizvodnje, koje razvija Vojnotehnički institut, fabrike odbrambene industrije, i Jugoimport SDPR: puške, bacači granata, oklopna vozila, rakete, bespilotne letelice.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.