U trendu

Narodna stranka: Direktor preduzeća prima dve plate jer je angažovan i u Radnom timu

Potpredsednica čačanskog Gradskog odbora Narodne stranke Violeta Marković kazala je danas da direktor Javnog preduzeća za urbanističko planiranje, gradjevisnko zemljište i puteve „Gradac“ Milan Bojović dobija i nadoknadu kao član Radnog tima za projekat „Čačak – nacionalna prestonica kulture Srbije 2023“, iako obavlja iste poslove.

Marković je na konferenciji za novinare pokazala ugovor koji je Bojović potpisao sa gradonačelnikom Čačka Milunom Todorovićem, u kome se vidi da on kao član Radnog tima mesečno prihoduje 111.000 dinara, bez dnevnica i ostalih troškova i da je tokom prošle godine, zaradio 1,2 miliona dinara u neto iznosu samo za angažovanje na projektu „Čačak – nacionalna prestonica kulture“.

Prema njenim rečima, Bojović je u Radnom timu angažovan kao rukovodilac infrastrukturnih projekata, što je, prema njenoj oceni, deo posla koji već obavlja u JP „Gradac“.

„Bojović od gradjana Čačka prima dve plate, kao direktor ‘Gradca’ i kao član Radnog tima i mesečno zaradjuje oko 300.000 dinara“, rekla je Marković.

Marković je rekla da medju članovima Radnog tima ima i onih koji zasluženo primaju novčane nadokande i da je od Gradske uprave za finansije tražila podatke samo o novčanoj nadoknadi koju dobija Bojović.

Ona je pozvala sve članove Radnog tima koji su zaposleni u javnim ustanovama i preduzećima i kojima je sprovodjenje projekta „Čačak-nacionalna prestonica kulture u 2023. godini“ u delokrugu, da novac od nadoknade uplate za obnovu toaleta na dečjem odeljenju bolnice.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović rekao je novinarima da članovi Radnog tima za sprovodjenje tog projekta ne dobijaju novčane nadoknade za posao koji već rade, već za dodatno angažovanje iz obimnog programa tog projekta koji je započet 2021. godine, a biće realizovan ove godine.

Todorović je dodao da nije potpisao ugovor samo sa Bojovićem, već da se u Radnom timu nalaze 22 osobe, za koje je kazao da su stručne svaka u svojoj oblasti.

„Nemam problem da kažem koliko je svako od njih pojedinačno dobio novca“, rekao je Todorović.

On je dodao da od 22 člana Radnog tima 19 ima ugovore o naknadi, a da troje radi volonterski jer su zaposleni u Gradskoj upravi.

„Oni nemaju pravo na nadoknadu, na moju veliku žalost. Ja bih ih veoma rado nagradio, jer su za ove dve godine uradili ogroman posao. Još jednom ponavljam, ja sa tim nemam problem i da imam zakonske mogućnosti bilo bi još dodatno nagradjenih“, rekao je Todorović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.