U trendu

Narodna stranka: Dokument o izborima uopšten, EU dala prednost vlasti

Generalni sekretar Narodne stranke (NS) Stefan Jovanović izjavio je danas da je dokument evropskih posrednika u dijalogu o izbornim uslovima u Srbiji „veoma uopšten i bez konkretizacije“, i da bi mogao da predstavlja osnov za napredak, ali i da ostane mrtvo slovo na papiru, saopšteno je iz NS.

„Evroparlamentarci su dali prednost vlasti u Srbiji, jer su prvo sa njom nedelju dana pregovarali o tom dokumentu, pa ga tek onda predstavili opoziciji, iako je bilo dogovoreno da učesnici u dijalogu budu ravnopravni i da dokument dobiju 1. septembra“, rekao je Jovanović za Juronjuz (Euronews).

Jovanović je naveo da je Narodna stranka dokument dobila kasno sinoć i najavio da će se Predsedništvo te stranke o njemu izjasniti u petak, 10. septembra, kada će odlučiti da li će „davati amandmane i da li će dalje učestvovati u pregovorima“.

Generalni sekretar Narodne stranke je dodao da je rok za izjašnjavanje o dokumentu 12. septembar, a da bi pregovori trebalo da budu nastavljeni 17. i 18. septembra.

„Predvidjeno je da dogovor o izbornim uslovima bude primenjivan šest meseci pre izbora, a ostaje da se vidi da li će tako i biti“, rekao je Jovanović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.