U trendu

Narodna stranka: DoskoraĆĄnja odbornica SNS bila u sukobu interesa

Agencija za sprečavanje korupcije potvrdila je da je doskoraĆĄnja odbornica Srpske napredne stranke (SNS) u SkupĆĄtini Čačka Neda Ć utić bila u sukobu interesa, dok je kao odbornica sa svojom firmom obavljala poslove sa čačanskim ĆĄkolama, koji se finansiraju iz gradskog budĆŸeta, saopĆĄtio je danas Gradski odbor Narodne stranke.

„Kada se saberu svi ugovori, u kojima je odbornica Neda Ć utić bila u sukobu interesa, dolazimo do skoro milionskog iznosa, ĆĄto je, sada je već jasno, protivpravno stečena korist i spada pod krivičnu odgovornost“, rekla je novinarima potpredsednica Gradskog odbora Narodne stranke Violeta Marković.

Ona je pokazala dopis iz Agencije za sprečavanje kurupcije koji je dobila na njen zahtev da se proveri da li su poslovi za bezbednost i zdravlje na radu, koje je Ơutić, u vreme dok je bila odbornica u lokalnoj Skupơtini, sklopila sa 14 ơkola, bili u sukobu interesa.

Marković je na konferenciji za novinare krajem januara ove godine izjavila da je Ơutić, pored toga ơto ima registrovanu firmu u Osnovnoj ơkoli u Preljini, u kojoj radi kao profesor, imala i niz ugovora sa ơkolama i primala naknadu kao odbornik u gradskoj Skupơtini.

Ć utić je saopĆĄtila novinarima polovinom marta da ima potvrdu da nije u sukobu interesa, ali da je podnela ostavku na mesto odbornika u lokalnoj SkupĆĄtini jer, kako je rekla, „ne ĆŸeli da bude meta političkih prepucavanja“.

„Pozdravljamo ĆĄto je Ć utić podnela ostavku na odborničko mesto, jer od tog trenutka prestaje da postoji sukob interesa za poslovanje njene preduzetničke radnje, ali to ne oslobađa odgovornosti ni nju, ni sve ostale koji su potpisali ugovor sa njom, kao i načelnike gradskih uprava koji su, kao pravnici, morali znati da postoji sukob interesa“, rekla je Marković.

Ona je dodala da bi bilo dobro da Ć utić, ili kako je rekla „oni koji ne pravno, ali mentorski stoje iza njene firme“, pronađu način i vrate novac u gradski budĆŸet Čačka, jer je to protivpravno stečena korist.

„No, ne očekujemo da će se to i desiti. Stoga ćemo, kao odgovorna stranka, koja se zalaĆŸe za poĆĄtovanje zakona, preduzeti mere koje će dovesti do toga da se to i desi“, rekla je potpredsednica Gradskog odbora Narodne stranke Violeta Marković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

PoĆĄalji komentar