U trendu

Narodna stranka: Gde je završio novac za kanalizaciju u Grockoj

Odbornici Narodne stranke u SkupÅ¡tini Beograda zatraÅŸili su od gradske vlasti i Direkcije za gradjevinsko zemljiÅ¡te i izgradnju da saopÅ¡te kada će stanovnici naselja Kaludjerica u opÅ¡tini Grocka dobiti kanalizaciju i dokle je stigla izrada idejnog reÅ¡enja za taj projekat, saopÅ¡teno je danas iz Narodne stranke.

„Reč je o joÅ¡ jednom projektu koji je najverovatnije već plaćen novcem iz budÅŸeta, a usluga nije obavljena, dok javnost nema kontrolu troÅ¡enja novca gradjana. Zato smo Direkciji predali zahtev za pristup informacijama od javnog značaja u vezi sa gradnjom kanalizacije u Kaludjerici“, izjavio je odbornik Narodne stranke MiloÅ¡ Pavlović u programu „Beogradske teme“.

Predsednik OpÅ¡tinskog odbora Narodne stranke Grocka Igor Stojmenović je rekao da Narodna stranka u zahtevu traÅŸi odgovor na pitanje zaÅ¡to stanovnici Kaludjerice ni posle dve godine ne znaju dokle je stiglo projektovanje idejnog reÅ¡enja za kanalizaciju u tom naselju.

„Direkcija je krajem decembra 2018. godine raspisala javnu nabavku za izradu idejnog reÅ¡enja za kanalizaciju u Kaludjerici, a krajem februara 2019. godine otvorene su ponude po javnoj nabavci i posao su dobile dve firme iz Novog Sada. Gradjani ni posle viÅ¡e od dve godine nisu obaveÅ¡teni da li je posao zavrÅ¡en, a rok je odavno proÅ¡ao“, rekao je Stojmenović.

On je naveo da je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić u decembru 2020. godine dao dve različite izjave za nedelju dana – prvo je rekao da Beograd pregovara sa Evropskom investicionom bankom o zajmu za taj projekat, a potom da se pregovara sa Evropskom bankom za rekonstrukciju i razvoj.

„Celu stvar joÅ¡ nejasnijom čini i izjava predsednika opÅ¡tine Grocka Dragana Pantelića, koji je pre četiri dana rekao da Grad Beograd u ime te opÅ¡tine pregovara o zajmovima sa evropskim investicionim fondovima“, dodao je Stojmenović.

Stojmenović je upitao sa kim Grad Beograd pregovara i koja je od ovih izjava tačna ako „uopÅ¡te i ima istine u onome Å¡to govore Vesić i Pantelić“?

Predsednica odborničke grupe u Skupštini Beograda Marina Lipovac Tanasković rekla je da je idejno rešenje trebalo da bude završeno u roku od 270 dana, počev od 19. marta 2019. godine, ali da nije poznato šta se dogodilo sa tim projektom.

„Jedino Å¡to je sigurno jeste da gradjani Kaludjerice joÅ¡ nemaju kanalizaciju i da su svi rokovi viÅ¡estruko probijeni. Kada bude sačinjeno idejno reÅ¡enje, onda sledi zavrÅ¡etak projekta za gradjevinsku dozvolu da bi se nakon toga uopÅ¡te neÅ¡to i moglo graditi“, zaključila je Lipovac Tanasković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.