U trendu

Narodna stranka: Hvaljenje vođe je srž naprednjačke politike

Gradski odbor Narodne stranke (NS) u Kragujevcu je danas ocenila da gradonačelnik Nikola Dašić, kao i svi funkcioneri Srpske napredne stranke, u nedostatku racionalnih objašnjenja i politike, pribegava ekstremnom hvaljenju svog vodje.

NS je ukazala da je to postalo „srž njihove politike koja je doprinela gradjenju kulta ličnosti tragikomičnih razmera“.

„Kao gradjani svaki dan slušamo od Dašića i njegovih partijskih kolega neverovatne razmere hvaljenja Vučića“, naveo je Gradski odbor Narodne stranke.

Dodaju da je zato „iluzurno očekivati da bi zaista jednog dana mogli da poštuju druge političke subjekte i gradjane i da konačno počnu da argumentovano diskutuju o problemima gradjana Srbije i Kragujevca“.

„Neophodna nam je promena političke kulture gde će se političari zaista baviti problemima svojih sugradjana, a ne gradjenjem kulta ličnosti bilo kojeg političara“, poručila je NS.

Ta stranka je danas time reagovala na odgovor gradonačelnika Dašića na pitanje opozicionih političkih organizacija zašto se odlučio na dodelu Plakete „Sveti Đorđe“, jednog od najviših gradskih priznanja, predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

„Mogli smo da pročitamo samo hvalospeve Vučiću, umesto razložnog objašnjenja koje bi Dašić ponudio gradjanima Kragujevca“, navela je Narodna stranka.

A za Gradski odbor Demokratske stranke (DS) u Kragujevcu nije iznenadjenje odluka o dodeli visokog gradskog priznanja Vučiću.

„Svestan činjenice da su mu pozicije u stranci, a samim tim i funkcija ugroženi, gospodin Dašić je postupio u skladu sa svojim instiktima. Poljubivši ‘sultana u ruku’, verovatno smatra da je sačuvao svoje pozicije. Gde se u svemu tome nalaze interesi građana Kragujevca i zašto bi oni bili uvučeni u stranačke igre unutar SNS-a, nema odgovora“, saopštila je danas DS.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.