U trendu

Narodna stranka: Imenovanje Čučkovića označava nastavak uništavanja Beograda

 Imenovanje Miroslava Čučkovića za gradskog menadžera Beograda predstavlja nastavak politike postavljenja nedostojnih i nesposobnih kadrova prepunih afera, čiji je zajednički imenitelj prelazak u SNS, ocenio je danas šef odbornika Narodne stranke u gradskom parlamentu Miloš Pavlović.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić saopštio je ranije danas da će Čučković, aktuelni predsednik opštine Obrenovac, biti zadužen za ravnomeran razvoj grada.

„Čučković nije dostojan i nije u stanju da obavlja funkciju gradskog menadžera, koja zahteva znanje, iskustvo i čestitost, i njegovo dosadašnje delovanje je pokazatelj da će uništavanje Beograda biti nastavljeno i dok bude obavljao novu funkciju“, naveo je Pavlović a prenela Narodna stranka.

Ocenio je da su Čučkovićevu političku karijeru „obeležile poplave u Obrenovcu 2014. godine u kojima je stradao veliki broj ljudi“.

„Uprkos stanju na terenu i prognozi padavina, sirene u Obrenovcu oglasile su se tek u petak, 16. maja, u 5 sati ujutro, kada je nasip na Kolubari probijen i kada je voda počela da nadire. Iako su mnogobrojni svedoci poput Vojina Nestorovića, tada direktora za korporativne poslove Termoelektrane ‘Nikola Tesla’ u Obrenovcu, tvrdili da su prethodne večeri upozoravali Čučkovića na poplave, njegova reakcija je izostala“, rekao je Pavlović.

Dodao je da je Čučković u junu 2015. godine prešao iz Ujedinjenih regiona Srbije u Srpsku naprednu stranku kako ne bi bilo pokrenuto pitanje njegove odgovornosti za dešavanja iz maja 2014. godine.

„Time je Čučković našao zaštitu u SNS i njegovom lideru Aleksandru Vučiću iako je prethodno na sav glas kritikovao naprednjake“, naveo je šef odbornika Narodne stranke u Skupštini Beograda.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.