U trendu

Narodna stranka: Javna preduzeća u Čačku naplatila čišćenje ulica od snega kada nije ni padao

Gradski odbor Narodne stranke u Čačku podneće krivičnu prijavu protiv dva gradska javna preduzeća jer su iz gradskog budžeta naplatila 28,3 miliona dinara za čišćenje snega tokom meseci kada sneg u Čačku nije padao.

Potpredsednica tog odbora, Violeta Marković, rekla je novinarima da je JP „Komunalac“ naplatilo 12,7 miliona dinara za čišćenje ulica od snega, odvoženje snega i posipanje ulica solju, dok je JP „Gradsko zelenilo“ za posipanje ulica solju naplatilo 15,6 miliona dinara tokom decembra, januara i februara, iako u tim mesecima sneg nije padao.

Marković je dodala da je te podatke dobila od nadležnih gradskih službi kao informacije od javnog značaja.

Po zvaničnim podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u decembru, januaru i februaru u Čačku nije padao sneg, rekla je ona.

Pitala je rukovodstva tih preduzeća kako su podneli fakture kojima su iz gradskog budžeta tražili da im se istovremeno plati čišćenje snega, posipanje solju i pranje ulica, ili čišćenje snega u gradskom parku i orezivanje ograde.

„To je fingiranje stvarnosti, pravljenje faktura za nešto što nije bilo. Tako izgleda izvlačenje para javnih preduzeća iz gradskog budžeta za poslove koje nisu uradili“, ocenila je Marković.

Ona je navela da su funkcioneri i članovi Srpske napredne stranke (SNS) na rukovodećim mestima javnih preduzeća „Komunalac“ i „Gradsko zelenilo“, kao i u rukovodstvu Grada.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.