U trendu

Narodna stranka: Kovid bolnica u Novom Sadu koštala dve milijarde dinara više nego što je …

Novosdski odbor Narodne stranke saopštio je danas da su radovi na Kovid bolnici u tom gradu koštali šest milijardi dinara, što je za dve milijarde više nego što je bilo procenjeno pre početka izgradnje.

Kako su naveli u saopštenju, „potpuno je nejasno“ i zašto je Kovid bolnica izgradjena osam kilometara od Kliničkog centra Vojvodine, iz kog bi pacijenti trebalo da budu preusmeravani ka novoj bolnici.

Prema oceni Narodne stranke, komunalno uredjenje Kovid bolnice podrazumevalo je i kompletnu infrastrukturu, od pristupnih saobraćajnica, vodovoda, kanalizacije, do gasnih, elektro i telekomunikacionih instalacija, što „pogoduje kompaniji ‘Galens'“ koja u blizini treba da gradi stambeno poslovni kompleks.

„Pošto se u tom delu Fruške gore nalazi i lokacija na kojoj kompanija ‘Galens’ ima nameru da gradi stambeno-poslovni kompleks ‘Garden Hil’, potpuno je jasno da ovim potezom gradske vlasti pogoduju toj kompaniji, jer će se kasnije sva neophodna infrastruktura lako usmeriti prema lokaciji kompanije“, navodi se u saopštenju.

Kako su ocenili, to nije samo „očit primer trgovine uticajem“, već i „kleptomanija vlasnika kompanije ‘Galens’ Nebojše Petrića i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.