U trendu

Narodna stranka: Kragujevac bez javne rasprave o budžetu, za vlast gradjani nebitni

Zbog odluke gradske vlasti na čelu sa Srpskom naprednom strankom da i ove godine ne održi javnu raspravu o odluci o budžetu, Narodna stranka je ocenila da „samodovoljna vlast“  i tu raspravu kao i same gradjane vidi kao – potpuno nebitne.

U saopštenju se navodi da vlast na čelu sa SNS-om i Radomirom Nikolićem nastavlja sa „tradicijom skrivanja“ od javnosti podataka na šta se troši novac svih gradjana.

„Kao i prošle godine, Kragujevčani će za vikend moći da vide šta piše u najvišem pravnom aktu koji odbornici usvajaju – budžetu, na oglasnim tablama grada i mesnih zajednica. Ukoliko budu otvorene. I na sajtu grada,“ navodi se u saopštenju.

U Narodnoj stranci veruju da ni svi odbornici, koji će na predstojećoj sednici glasati za budžet, ne znaju šta u njemu piše.

„Ovakav odnos prema gradjanima učvršćuje Narodnu stranku u stavu da se ne učestvuje na izborima na proleće. Tek kada nakon fer i poštenih izbora dodje do promena u Srbiji i Kragujevcu, gradjani će učestvovati i u odlučivanju na šta se troši javni novac“, zaključeno je u današnjem saopštenju za medije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.