U trendu

Narodna stranka: Krizni štab da radi svoj posao umesto što udovoljava vlastima

Narodna stranka pozivala je danas Krizni štab da „prestane da udovoljava vlastima stvaranjem utiska da je sve u redu i da je ‘korona pobedjena’, nego da radi svoj posao i donese odgovarajuće mere za suzbijanje zaraze“.

„Srbija je u svetskom vrhu po broju novoobolelih na milion stanovnika. Krizni štab se ne oglašava, a vlast nije u stanju da sprovodi mere koje bi kontrolisale eksponencijano širenje zaraze. Broj novozaraženih je prethodne nedelje u proseku iznosio 6.463 dnevno, dok je zdravstveni sistem ponovo preopterećen“, naveo je Odbor Narodne stranke za zdravstvo.

Kako je taj odbor istakao, „iako je ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavljivao da će kolektivni imunitet biti postignut do juna ove godine, jasno je da procenat vakcinisanih nije dovoljan za efikasno sprečavanje širenja virusa, pogotovo što nivo antitela i kod vakcinisanih i  kod onih koji su preležali virus, opada nakon šest meseci“.

U saopštenju se ističe da su žrtve ne samo oboleli gradjani, nego i hronični ne-kovid bolesnici zbog otežane dostupnosti lekara, kao i medicinski radnici, koji su ponovo preopterećeni.

„Preopterećenost sistema za posledicu ima angažovanost mnogih kadrova u zdravstvu na poslovima za koje nisu specijalizovani, što takodje utiče na kvalitet pružene zdravstvene zaštite“, navela je Narodna stranka.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar