U trendu

Narodna stranka: Laki metro u Nišu duplo bi ubrzao saobraćaj kroz grad

Potpredsednik Narodne stranke Djordje Stanković izjavio je danas da program te stranke za Niš predvidja da do 2028. godine bude izgradjena tramvajska linija, odnosno „laki metro“ uz budući Južni bulevar čija je gradnja planirana duž sadašnje trase železničke pruge koja prolazi kroz taj grad.

„To je rešenje koje bi bilo i ekonomski isplativo i korisno za gradjane, jer bi saobraćaj bio duplo ubrzan. Vlast Srpske napredne stranke (SNS) punih deset godina samo šminka Niš, odnosno bavi se sitnim ali vidljivim popravkama, dok čitavu deceniju zanemaruje dugoročne interese Nišlija i našeg grada, poput izmeštanja pruge. Taj projekat nije bio jedan od prioriteta vlasti SNS-a“, rekao je Stanković televiziji Nova S.

Stanković je dodao da vlast ponovo obećava da će izmestiti prugu do 2024. godine i tu izgraditi Južni bulevar.

„To će verovatno biti još jedno neispunjeno obećanje SNS-a, ali će 2024. godine biti održani lokalni izbori na kojima će se dogoditi promena vlasti“, rekao je Stanković, koji je i predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Niš.

Stanković je naveo da bi „laki metro“ spojio opštinu Palilula i Nišku Banju i umrežio ta dva dela grada.

„Tako bi se otvorila mogućnost da se i drugi delovi grada spoje sa Palilulom. Pantelej bi takodje trebalo spojiti sa centrom Niša, a jedan od načina spajanja, koji ne bi dodatno opteretio saobraćaj, upravo bi bio ‘laki metro'“, rekao je Stanković.

Kako je saopšteno iz Narodne stranke, Stanković je podsetio da su slične ideje ostvarene u mnogim gradovima Evrope, poput Beča i Bratislave.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar