U trendu

Narodna stranka najavila formiranje odborničke grupe u Skupštini Beograda

 Narodna stranka formiraće uskoro svoju odborničku grupu u Skupštini Beograda nakon odluke Stranke slobode i pravde, sindikata Sloga i Pokreta za preokret da osnuju svoj klub u gradskom parlamentu.

Odbornica Narodne stranke Marina Lipovac Tanasković ocenila je da posle te odluke nekada zajednička odbornička grupa Saveza za Srbiju „očigledno više ne postoji“. 
„Ovakav razvoj situacije je za Narodnu stranku neprijatno iznenadjenje. U nedelju oko ponoći obavešteni smo da će SSP u ponedeljak formirati svoju odborničku grupu. Narodna stranka nema svoju odborničku grupu, jedina kojoj smo ikada pripadali je bila zajednička odbornička grupa SzS“, rekla je odbornica Narodne stranke za list Danas.

Dodala je da su u okviru Udružene opozicije Srbije (UOPS) vodjeni razgovori o preformiranju te odborničke grupe u grupu pod nazivom UOPS. 

„Narodna stranka je insistirala na usaglašavanju principa kojim bi se garantovalo sprečavanje zloupotreba, otimanje odbornika, podrivanje partnerskih organizacija i drugi problemi koji su se nažalost ispoljavali u Savezu za Srbiju. Sada nam je jasno da za Stranku slobode i pravde ovi principi nisu bili prioritet ili prihvatljivi“, navela je Marina Lipovac Tanasković. 

Dodala je da Narodna stranka „ostaje otvorena za saradnju sa novonastalim udruženjem, ukoliko ta saradnja podrazumeva zajedničke napore onih koji su održali reč datu gradjanima i bojkotovali lažne izbore 21. juna“. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.