U trendu

Narodna stranka ne dovodi u pitanje zajednički nastup opozicije na izborima

Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke Vladimir Gajić izjavio je danas da je za promenu „diktatorskog režima“ Aleksandra Vučića potreban zajednički nastup opozicije na izborima.

On je ocenio da opozicione stranke sada nisu u prilici da jedne drugima budu konkurenti.

„Bićemo konkurencija kada jednog dana Srbija osvane u slobodi. Do tada smo prinudjeni da radimo zajedno. S druge strane, važno je da sve opozicione stranke do izbora individualno ojačaju kako bi mogle da za njih budu spremni u tehničkom smislu, odnosno da budu u stanju da potpuno kontrolišu izbore“, rekao je Gajić televiziji N1.

Upitan o ostavci na sve stranačke funkcije doskorašnjeg potpredsednika Narodne stranke i predsednika beogradskog odbora stranke Nikole Jovanovića, Gajić je odgovorio da je reč „pre svega o ličnim razlozima“.

„Razlozi koje je Jovanović naveo za svoju ostavku, rekavši da je to učinio jer pokušava da održi jedinstvo opozicije, uopšte nisu u suprotnosti sa čvrstim i vrlo izričitim stavom Narodne stranke da će jednog dana samo široki front i pokret otpora opozicije moći da se na odgovarajući način suprotstavi diktatorskom režimu“, rekao je Gajić.

Dodao je da su Jovanovićevi „privatni motivi drugo pitanje“, i da će biti „otkriveni“ u narednom periodu.

„Ne želimo da od toga pravimo veliki slučaj, reč je o turbulencijama na ličnom nivou, na žalost uobičajenim na našoj političkoj sceni“, rekao je Gajić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.