U trendu

Narodna stranka: Nema razloga da predajemo platformu Dačiću jer on predstavlja vlast u pregovorima

 Narodna stranka saopštila je danas da predsedniku Skupštine Srbije i lideru socijalista Ivici Dačiću nije predala platformu za pregovore o izbornim uslovima uz posredovanje EU jer je Dačić kako su naveli, „druga strana u pregovorima, odnosno strana vlasti“.

„Nema apsolutno nikakvog razloga da mi drugoj strani u pregovorima predajemo platformu. Narodna stranka ima platformu koju je izradila zajedno sa strankama i organizacijama koje su ostale u Udruženoj opoziciji Srbije i dobila je njihovo poverenje da ih predstavlja u pregovorima“, naveo je u pisanoj izjavi generalni sekretar Narodne stranke Stefan Jovanović. 

Najavio je da će Narodna stranka u pregovorima nastupiti i u ime Pokreta slobodna Srbija, Državotvornog pokreta, Gradjanske platforme, Šumadijske regije i Demokratske zajednice vojvodjanskih Mađara.

„Narodna stranka će učestvovati u predstojećim pregovorima i očekujemo da poziv dobijemo neposredno posle Uskrsa, kada bi pregovori trebalo da počnu i mi smo za to spremni“, naveo je Jovanović.

Ocenio je da je Evropska unija odlučila da se angažuje u pregovorima jer je bojkot prošlogodišnjih parlamentarnih izbora „pokazao da u Srbiji nema uslova za poštene i slobodne izbore“.

„Zato u pregovore ulazimo optimistično i očekujemo da će se izborni uslovi poboljšati uz učešće evropskih posrednika“, naveo je generalni sekretar Narodne stranke. 

Dodao je da se ta stranka „od početka“ zalaže da stranke opozicije, koje su bojkotovale izbore i kojima „režim nije pomagao u skupljanju potpisa“, u pregovorima nastupe jedinstveno, ozbiljno i konsolidovano i da je zato predložila da opoziciju predstavljaju dva „stručna i kredibilna pregovarača“.

„Ne planiramo da u tom procesu saradjujemo sa organizacijama koje su izašle na izbore 21. juna prošle godine“, naveo je Jovanović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.