U trendu

Narodna stranka: Nema stanova za mlade naučnike zbog gradjevinske mafije

Narodna stranka zatražila je danas da bude nastavljena gradnja stanova za mlade naučnike i upitala Ministarstvo prosvete i gradsku vlast da li je gradnja u Bloku 32 u Novom Beogradu stala zato što su privatni investitori „bacili oko“ na placeve na toj atraktivnoj lokaciji.

„Izražavamo opravdanu sumnju da je gradnja zaustavljena ne samo zbog nemara vlasti prema nauci i obrazovanju, nego i zbog interesa gradjevinske mafije koja je sastavni deo kriminalnog režima koji Srbijom vlada već gotovo punu deceniju“, rekao je predsednik Odbora za obrazovanje Gradskog odbora Narodne stranke Beograd Boško Šindić.

Šindić je podsetio da su od 2003. godine mladim naučnicima omogućeni stanovanje i otkup stanova po povoljnijoj ceni od tržišne preko Fondacije za rešavanje stambenih potreba mladih naučnih radnika.

„Cilj je bio da se mladi stručnjaci motivišu da ne napuste Srbiju, nego da ostanu i nastave sa radom uprkos svim problemima sa kojima se susreću“, rekao je Šindić.

Šindić je dodao je planirana izgradnja sedam zgrada u Bloku 32 u Novom Beogradu, a za te potrebe je odredjena parcela i izgradjene su tri zgrade.
„Prve dve zgrade su izgradjene sredstvima iz budžeta, a treća sredstvima iz kredita Svetske banke koji se vraća od prodaje stanova“, rekao je Šindić.

Šindić je dodao da su poslednji stanari useljeni 2015. godine, a da je posle toga gradnja stala.

„Fondacija je u poslednje četiri godine više puta aplicirala kod resornog ministarstva da se ovaj projekat nastavi ali do sada nije bilo odgovora“, rekao je Šindić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.